Video Loading
Spotilla_mobiili_tehtävät

Laitteiden omistajat ja huoltoa tarjoavat yritykset

Unohda vanhat ja kankeat järjestelmät! Spotilla vie kunnossapidon suunnittelun, toteuttamisen ja ohjauksen uudelle tasolle. iPhone ja Android laitteilla toimiva helppokäyttöinen sovellus pitää loppukäyttäjän tyytyväisenä.

TEHTÄVIEN SUUNNITTELU
VIKAILMOITUKSET
TÖIDEN SEURANTA
LAITEDOKUMENTIT
LAATUPOIKKEAMA-RAPORTIT
ANDROID JA IOS SOVELLUKSET
OTA YHTEYTTÄ MITEN SPOTILLA TOIMII KATSO HINNOITTELU PEREHDY ARTIKKELEIHIN

Helppoa ja vaivatonta käyttöä

Huoltojärjestelmä taskussa

Spotillan käyttäminen on äärimmäisen helppoa - loppukäyttäjä oppii Spotillan käytön muutamassa minuutissa. Mobiilisovellukset Applen iPhone ja Android-puhelimille voidaan ladata suoraan sovelluskaupoista. 

 

Spotilla ohjaa toimintaa

Yleensä huoltoja suorittavat henkilöt käyttävät vain mobiilisovellusta, sillä se on helppokäyttöinen ja kaikki tarvittava tieto löytyy heti. Kaikki toimenpiteet, kuten suoritettavat työtehtävät, huoltotehtävien kuittaaminen, laitetietojen dokumentointi tai vikailmoitusten tekeminen onnistuvat suoraan mobiilisovelluksella

 

Kaikki huoltotehtävät ja tarpeelliset tiedot itse huoltokohteista löytyvät Spotillan avulla samasta sovelluksesta. Puuduttava ja tarpeeton tiedon etsiminen voidaan lopultakin unohtaa. Koskettamalla puhelimella huoltokohteeseen kiinnitettyä NFC-Tagia, huoltoa suorittava henkilö pääsee suoraan käsiksi tarvitsemiinsa tietoihin. 

Katso video

Tämän helpommaksi homma ei enää mene! Kaikki oleellinen löytyy suoraan taskusta älypuhelimesta. Käyttäjien ei enää tarvitse miettiä minne kaikki tiedot kirjataan tai valokuvat lisätään, sillä Spotilla on luonnollinen valinta.

Kunnossapidon_laiterekisteri_spotilla_tekstitys

Hyvä kunnossapitojärjestelmä - minkälainen se on?

Mikä tekee kunnossapitojärjestelmästä hyvän?

Kunnossapitojärjestelmä on hyvä, kun se auttaa yritystä saavuttamaan ne...

Lue lisää
Tehosta toimintaa sähköisillä lomakkeilla!

Tee itsellesi palvelus ja luovu paperilomakkeiden täyttämisestä!

Vieläkö teidän toiminnassanne täytellään paperisia...

Lue lisää
Kemikaalirekisteri ja pätevyysrekisteri osana kunnossapitotoimintaa

MIKSI REKISTEREIDEN ASIANMUKAINEN YLLÄPITO ON TÄRKEÄÄ?

Kunnossapitotoimintaan liittyy toimialasta riippuen erilaisia...

Lue lisää
KATSO HINNOITTELU
device.png
Toimii mobiilisti missä tahansa
Spotillan käyttö ei vaadi erillisiä työasemia tai ohjelmistoja. Kunnossapidon piirissä työskentelevät henkilöt pääsevät mistä tahansa hoitamaan tehtäviä ja käsiksi oikeaan tietoon.
plane.png
Tehokkaat ja monipuoliset viestit
Spotilla palvelussa voit itse muokata käytettävät viestit, palvelupyynnöt ja herätteet. Sinä päätät, kenelle tieto mistäkin asiasta kulloinkin ohjataan. Viestintä on Spotilla nopeaa ja tehokasta. 
thumbs.png
Tehtävät oikein ja ajallaan
Kunnossapidon määräaikaiset ennakkohuollot sekä äkilliset palvelupyynnöt ja tehtävät ovat selkeänä tehtävälistana reaaliaikaisesti työnjohdon ja työn suorittajien saatavilla.
Helppokäyttöinen Spotilla

Spotillan käyttäminen ja käyttöönotto on äärimmäisen helppoa. Lupaamme, että saat järjestelmän käyttöön yhdessä päivässä. Spotillaa käytetään joko mobiilisovelluksella (iOS ja Android sovellukset) tai selainkäyttöisesti. Kaikki toimenpiteet, kuten huoltotehtävien suorittaminen, kuvien lisääminen, laitetietojen muutokset tai vikailmoitusten tekeminen onnistuvat kätevästi mobiilisovelluksella. 

 

Selaimessa toimiva hallinnointiportaali palvelee vaativankin käyttäjän tietotarpeita. Hallinnointiportaalissa määrittelet kaikki tietorakenteet ja pystyt seuraamaan tarkallakin tasolla toimintaa. Monipuolisen käyttäjähallinnan avulla käyttäjien lisääminen ja poistaminen on helppoa.

 

Hallintaportaalissa voidaan luoda erilaisia näkymiä tai raportteja vaikka määräaikaistehtävistä (aikajärjestyksessä, laitekohtaisesti, laiteryhmittäin tai käyttäjäkohtaisesti). Näin saadaan näppärästi huoltoraportti vaikkapa laiteryhmittäin - jopa laitekohtaisesti ja aikajärjestyksessä.

sptla_kunnossapito_selite_etusivu

KATSO HINNOITTELU

Miksi käyttää NFC-tunnisteita?

Merkkaamalla koneet ja laitteet NFC-Tageilla, älypuhelin tarvitsee vain viedä Tagin lähelle, jolloin Spotilla-sovellus lataa oikeat tiedot pilvestä. Näin käyttäjien ei tarvitse koskaan käyttää aikaa turhaan etsimiseen tai oikean laitekortin selvittämiseen. 

Kaikki tehtäväkuittaukset, laitedokumentaatiot ja niin edelleen ovat aina helposti saatavilla - ilman sekoilua tai säätämistä.

Jokaisesta NFC-lukutapahtumasta kirjautuu palveluun käyttäjä- ja sijaintitieto, joka näytetään karttapohjalle sekä mobiilisovelluksissa että selainkäyttöisessä hallintaportaalissa.

Spotillan käyttämä 100% huoltovapaa NFC-teknologia tarkoittaa sitä, että voit luopua erilaisista viivakoodeista ja QR-koodeista, jotka eivät kestä käyttöä tai haastavia olosuhteita. 

Lue lisää ja lataa NFC-Mallistomme täällä.

Meillä on tarjota valmiit mallit eri toimialoille ja eri käyttötapauksia varten. Autamme sinut kädestä pitäen alkuun ja tukemme varmistaa, että onnistut käyttöönotossa.

Voit halutessasi käyttää Spotillaa myös ilman NFC-Tageja tai käyttämällä omia tunnisteitasi!

Spotilla pallot_käyttöönotto

OTA YHTEYTTÄ

Ohjelmiston tulee tukea prosesseja

3_vlog_Spotill_vikailmoitukset

Spotilla-palvelussa voit itse määritellä täysin vapaasti järjestelmässä käytettävät toiminnollisuudet - kuten esimerkiksi käytettävät palvelupyynnöt, vikailmoitukset tai tehtävämääritteet.

Päätät itse kenelle ja missä tapauksissa ilmoitukset ja herätteet ohjataan - käyttäjän ei tarvitse tehdä kuin toiminnon valitseminen. Kun työkalu laitetaan tukemaan tosielämän prosesseja, saavutetaan tehokkuutta ja sitä kautta säästöjä vähentyneessä hukassa.

 LUE LISÄÄ KUNNOSSAPIDON PARHAISTA KÄYTÄNTEISTÄ

KATSO HINNOITTELU

Mobiilisovelluksella kirjaukset ja dokumentointi tehdään heti

Tehosta toimintaa

Kaikki tarkastukset, huollot ja korjaukset on helppo kirjata. Ei enää hävinneitä tai unohtuneita paperilappuja – huoltotehtävien kuittaukseen ja dokumentointiin riittää pelkkä puhelin, joka kulkee aina mukana.

Tämä tuo tehokkuutta kunnossapidon sekä huollon toimintaan ja dokumentointiin, sillä voit unohtaa ylimääräiset tabletit tai tietokoneet. Mobiilisovellus helpottaa ja nopeuttaa huoltohenkilöstön työtä - tieto löytyy nopeammin sekä vianhakuun käytettävää aikaa kuluu vähemmän.

Kun ylimääräiset tietokoneella tapahtuvat kirjaukset poistuvat, niin tietoja voidaan lisätä huoltotoimien yhteydessä. Näin dokumentointi ja laatu paranee huomattavasti eikä kirjauksia tehdä muistin varassa jälkikäteen.

Myös ylimääräinen tietojen syöttämisvaihe jää pois, sillä kaikki dokumentaatio tehdään kerralla – suoraan järjestelmään.

Spotilla-huolto

Mobiilisovellus tukee huoltotoiminnan työnohjausta

Kaikki huoltotehtävät löytyvät puhelimesta ja aikajärjestyksessä. Näin kenenkään ei tarvitse etsiä töitään, vaan ne löytyvät suoraan puhelimesta. Kaikki ylimääräiset paperilaput, puhelinsoitot, tekstarit tai sähköpostit voidaan unohtaa. Tarvitset vain älypuhelimen ja Spotilla-sovelluksen. Sieltä jokainen löytää omat tehtävänsä.


• Näet kaikki huoltotehtävät aikajärjestyksessä
• Myös kaikki tehdyt työt
• Erääntyneistä tehtävistä lähtee muistutukset vastuuhenkilöille sähköpostitse
• Sähköpostimuistutukset varmistavat, että tehtävät pysyvät ajan tasalla
• Tehtävien seuranta automatisoituu: erääntyneistä tehtävistä ei tarvitse muistuttaa

Kun kaikki tehtävät, tiedot ja dokumentit löytyvät puhelimesta käyttäjäkohtaisesti, niin mitään ei jää sattuman tai muistin varaan. Kaikki löytävät omat tehtävänsä aikajärjestyksessä, jolloin suoritettavat ennakkohuollot, vikailmoitukset yms. löytyvät suoraan puhelimesta.

Uusista tehtävistä tulee ilmoitukset käyttäjille suoraan mobiilisovellukseen. Kun työ on suoritettu, se kuitataan pois ja otetaan seuraava työnalle.

Valokuvat, merkinnät ja tiedostot - aina oikeassa paikassa

Huoltojen ja tarkastuksien dokumentointi – valokuvat, merkinnät ja tiedostot
Mobiilisovelluksella saadaan dokumentoitua kaikki tarpeellinen. Selkeän käyttöliittymän ansiosta on helppo lisätä kaikki valokuvat, kirjaukset ja muut tarvittavat dokumentit.

• NFC-tunnisteella avautuu aina oikea kohde tai laite – ilman hakemista
• Valokuvien lisääminen paikan päällä aina oikeaan paikkaan – ilman ylimääräisiä tiedostosiirtoja
• Huolto- ja korjausmerkinnät ilman ylimääräisiä papereita – pelkkä älypuhelin riittää

Spotilla tuo tehokkuutta kaikkeen toimintaan, koska voit unohtaa ylimääräiset dokumentointiin ja raportointiin liittyvät työvaiheet. Tämä helpottaa ja nopeuttaa kaikkien työtä, sillä tiedot löytyvät heti ja eikä ylimääräiseen selvittelyyn tarvitse käyttää kallisarvoista työaikaa.

 

Vapaasti muokattava rakenteet

Muokattuvuuden ansiosta Spotilla soveltuu erilaisille toimialoille, yrityksille ja käyttötarkoituksiin. Tiedämme, että jokaisella organisaatiolla on vähän erilaisia tarpeita ja siksipä Spotillan rakenteita pystytään itse muokkaamaan. Tätä varten ei tarvitse tilata mitään erillistä koodaustyötä vaan voit itse luoda sellaisia rakenteita, joita organisaationne tarvitsee. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Vapaasti muokattavat laite- ja konekortit
  • Hierarkiat ja rakenteet
  • Viestityypit määritettävissä: Huolto- ja korjausmerkinnät, varaosatilaukset, lisätietoa    

 

Hyödyntämällä Spotillassa olevia valmiita mallipohjia ja rakenteita, ei tarvitse lähteä täysin tyhjästä liikenteeseen. Niiden ansiosta saadaan nopeasti tehtyä teille sopivat rakenteet, jotka ovat juuri teidän tarpeeseen soveltuvia.

Spotilla-hallintaportaali_laitekortit

 

Kokoelmat –hierarkinen ryhmittelytapa
Kokoelmilla voit ryhmitellä laitteet, huoltokohteet tai vaikka tehtaat hierarkisesti erilaisiin tasoihin. Kokoelmilla hallitaan erilaisia kokonaisuuksia jakamalla ne eri ryhmiin. Hierarkian avulla erilaisten ryhmien hallinta on yksinkertaista – Ryhmät ja tasot voivat olla vaikka tehdas- tai laiteryhmäkohtaisia.

Erilaisia kokoelmia voivat olla esimerkiksi
  • hierarkiset laiteryhmä, jotka jaetaan vaikka toimipistekohtaisesti
  • rakennuksia, alueita tai paikkakuntia
  • asiakkaita tai järjestelmiä 

Kokoelmilla asiat ryhmitellään niin, että ne ovat helposti löydettävissä ja hallittavissa. Voi luoda vaikka tuotantolaitteille erilaisia laiteryhmiä riippuen kiinteistökohtaisista tarpeita. Isommat tuotantojärjestelmät voidaan jakaa alakohtaisiin kokoelmiin. Näin on helppo hallita isompiakin laitekokonaisuuksia, jopa komponenttikohtaisesti.

Laite-, tai kohdenäkymä
Spotillassa laite-, kohde- järjestelmäkorttien tietorakenteita pystytään muokkaamaan. Jos puhutaan vaikka laitekorteista, niin ne voidaan määrittää laiteryhmittäin tai laitekohtaisesti – sinä päätät.

Kaikilla laitteilla ei luonnollisesti ole samoja tietokenttiä käytössä. Myöskään niiden lukumäärä ei ole rajoitettu, eli laitekortilla voi olla yksi tai useampi tietokenttä – sinä päätät niiden lukumäärän ja tietorakenteet. Muista myös, että niitä voidaan myös muokata jälkikäteen tarpeen mukaisesti.

Spotti_IV-kone ja tekstit_lapinäkyvä

Tehtävien ja käyttäjienhallinta

Tehtävienhallinta

Jokaiselle laitteelle tai huoltokohteelle voidaan määrittää joko kertaluonteisia tai toistuvia tehtäviä. Toistuville tehtäville määritetään hallintaportaalissa toistuvuus jaksot, jolloin tehtävät erääntyvät. Aina kun toistuvatehtävä kuitataan valmiiksi, syntyy automaattisesti uusi tehtävä, määrityn toistuvuuden mukaisesti. 

 

Toistuvat tehtävät on helppo luoda, koska riittää, että määrität tehtävän ohjeistuksineen vain kertaalleen ja hyödynnät sitä eri paikoissa. Voit luoda kerralla useita tehtäviä liittämällä ne vaikka kokoelmaan – näin esimerkiksi jokainen kokoelmaan kuuluvalle laitteelle tai kohteelle syntyy automaattisesti erillinen tehtävä.

 

Tehtävät voidaan vastuuttaa käyttäjäryhmälle/-roolille tai yksittäiselle käyttäjälle. Tehtävän vastuutaho suorittaa tehtävän kommenttien kera suoraan mobiilisovelluksessa. NFC-tagin lukutapahtumasta syntyvän GPS-tiedon avulla voidaan varmistaa, että tehtävän suorittanut taho on myös varmasti käynyt paikan päällä.

 

Hallintaportaalissa tehtävistä on helppo tehdä erilaisia hakuja. Voit hakea esimerkiksi

  • Tehtävien statuksen perusteella (avoimet tai valmiit tehtävät)
  • Aikajaksojen tai suoritustietojen mukaisesti
  • Laite- tai ryhmittelykohtaisesti
  • Yksittäisen käyttäjän tai käyttäjäryhmän mukaisesti

 

Tehtäviä on helppo seurata ja tarvittaessa raportoida eteenpäin. Luonnollisesti kaikki tieto siirtyy myös Exceliin napista painamalla, jos tulee tarvetta tehdä tiedolle jotain, mikä on Excelissä luontevaa

Spotilla_mobiili_tehtävät_kiinteistö

 

Hallintaportaali - Huoltotehtävien seuranta ja raportointi

Hallintaportaalissa voidaan luoda erilaisia raportteja tehtävistä (esimerkiksi aikajärjestyksessä, rooliperusteisesti tai käyttäjäkohtaisesti, kohde- tai laiteryhmittäin). Näin saadaan näppärästi raportti vaikka kaikista tietyn palveluntuottajan tekemistä huolloista tai tarkastuksista - jopa laitekohtaisesti ja aikajärjestyksessä

hallintaporttaali

Käyttäjähallinta – roolien avulla se on helppoa

Spotillassa käyttäjähallinta on toteutettu roolipohjaisesti. Voit hallita käyttäjiä jakamalla ne erilaisiin rooleihin esimerkiksi vastuualueittain. Vastuualueita voivat olla esimerkiksi erilaiset osa-alueet, kuten sähkökunnossapito tai mekaaninen kunnossapito, maantieteellinen tai asiakaskohtainen rajaus. Spotillassa roolit määritetään tarpeiden mukaisesti eikä siitä kannata tehdä liian vaikeaa.


Jos haluat palveluntuottajia erottaa omiksi rooleiksi, niin voit rajata heidän pääsyään tarkallakin tasolla: aluekohtaisesti, laiteryhmittäin tai jopa laitteittain – nämä kaikki voidaan määrittää hyvinkin tarkasti.

Loma-ajat ja muut poissaolot
Silloin kun vastuuhenkilö on poissa, sijainen on helppo liittää vastuuhenkilön rooliin. Näin sijainen näkee omasta älypuhelimestaan heti kaikki vastuuhenkilölle kuuluvat avoimet työtehtävät ilman mitään ylimääräistä selvittämistä. Tämä varmistaa tehokkaan toiminnan, koska vain avoimet ja kesken olevat tehtävät löytyvät työlistalta. Vastuuhenkilön palatessa takaisin, hän tietää heti mitkä ovat hoidettu ja mitkä ovat seuraavana työlistalla avoimena - yksinkertaista ja helppoa!

Mietitkö hinnoittelua? Katso alla olevasta painikkeesta hinnoittelu ja valitse teille sopiva paketti

 

KATSO HINNOITTELU

 

Vikailmoitukset, huoltopyynnöt, turvallisuushavainnot....

Digitalisoi kaikki ilmoituksien tekeminen ja käsittely

Spotillan kanssa kaikki ilmoitukset ja muut tehdään näppärästi. Muokattavilla verkkolomakkeilla voidaan luoda mitä tahansa ilmoituslomakkeita: tarkastukset, turvallisuushavainnot, tapaturmailmoitukset, huoltopyynnöt, vikailmoitukset ja niin edelleen. Kaikkien ilmoituksien tekeminen ja käsittely onnistuu myös mobiilisovelluksessa.  

 

Huoltopyyntöjen käsittely puhelimessa

Spotillan kanssa kaikki palvelu- ja huoltopyynnöt on yksinkertaista hallita. Voit itse valita menevätkö huoltopyynnöt suoraan työnsuorittajille vai työnjohdolle, joka luokittelee ne tärkeysjärjestykseen. Kummassakin tapauksessa kaikki huoltopyynnöt löytyvät mobiilisovelluksesta selkeänä työlistauksena – ja aina oikeilla tiedoilla!

 

Huoltopyyntöjen tekeminen

Huoltopyyntöjen tekemiseen ei tarvita erillisiä käyttäjätunnuksia. Verkkolomakkeella kuka tahansa pystyy tekemään ilmoituksia, jos näin haluat. Voit itse valita sijainnit, joissa haluat jakaa verkkolomaketta (intranet, linkki tai muu sijainti).

Ilmoituksien tekemiseen on olemassa muokattava verkkolomake, joten voit itse päättää mitä verkkolomakkeella pyydetään täyttämään. Voit myös luoda useita erilaisia verkkolomakkeita, jolloin niissä pyydetään täyttämään erilaisia tietoja ja tietokenttiä.

 

Valokuvat ja muut tärkeät tiedot

Spotillan verkkolomake on helppo täyttää myös älypuhelimella, jolloin siihen voidaan lisätä helposti valokuvia. Näin dokumentointi tapahtuu näppärästi ja kaikki oleelliset tiedot ovat huoltopyyntöjen mukana. Huoltomieskin tietää mitä odottaa, kun huoltopyyntöjen tiedot kulkevat taskussa ja kaikki tiedot ovat mukana.

Spotilla - palvelupyyntöjen käsittely

Haluatko tietää lisää? Varaa 30 min etäesittely alla olevasta painikkeesta

OTA YHTEYTTÄ