Video Loading
Spotilla_mobiili_tehtavat

Tehoa kalustonhallintaan

Spotilla-palvelu vie kalustonhallintasi uudelle tasolle - helposti ja kustannustehokkaasti. Ei enää sekoilua työkaluston suhteen - kaikki tiedot käytettävissä mobiilisovelluksilla.

KALUSTOLISTA JA KUITTAUKSET
KALUSTON PAIKKATIETO
KALUSTOVARAUS JA LASKUTUS
HUOLTO JA VIANKORJAUSPROSESSI
TARKASTUSLISTAT JA KALIBROINNIT
IPHONE JA ANDROID SOVELLUKSET
OTA YHTEYTTÄ VÄHENNÄ KALUSTOSÄÄTÖÄ KATSO HINNOITTELU PEREHDY ARTIKKELEIHIN

Mitä on kalustonhallinta?

Kaluston tietojen tulee olla käytettävissä siellä, missä ihmiset ja kalusto liikkuvat. Spotilla palvelussa voit merkitä kaluston juuri sinun tapaukseesi sopivalla ja sinulle brändätyllä NFC-Tagilla. Kalustoon liittyvä tieto on aina saatavilla iOS ja Android sovelluksilla sekä selaimella.

 

Kalustonhallinta tarkoittaa esimerkiksi:

 • - Kalusto- ja laiteluettelon ylläpitoa
 • - Kaluston huolto- ja ylläpitotehtävien hallintaa
 • - Kaluston varaamiseen/vuokraamiseen liittyvää toimintaa sekä vuokralaskutusta
 • - Kaluston ja laitteiden laki-, laatu-, tai esim. vakuutusperusteisten tarkastusten, mittauksien ja kalibrointien suorittamista ja dokumentointia
 • - Laitedokumentaation ylläpitoa

 

Tehtävät, viestit, palvelupyynnöt, laitedokumentit - kaikki helposti saatavilla, ilman sekoilua ja säätämistä. 

sptla_kalusto_selite_etusivu

 

Minkälainen on toimiva laitekortti tai konekortti?

Toimivan laitekortin tunnusmerkkinä voi pitää sitä, että se sisältää vain tarpelliset tiedot ja että nämä tiedot ...

Lue lisää
Miten kaluston seuranta ja varaukset on järkevä toteuttaa?

Kaluston seuranta ja varaukset työmaiden, kohteiden, henkilöiden tai eri varastojen välillä on usein tärkeä osa...

Lue lisää
Kaluston käytön suunnittelu tukee kokonaisvaltaista kalustonhallintaa
Työmaakohtainen kalustosuunnitteluTyömaakohtaisella kalustosuunnittelulla hallitset yhdessä näkymässä kaikki... Lue lisää
KATSO HINNOITTELU
device.png
Toimii mobiilisti missä tahansa

Spotillan käyttö ei vaadi työasemia tai erillisä ohjelmistoja. Kunnosspidon piirissä työskentelevät henkilöt pääsevät mistä tahansa hoitamaan tehtäviä ja käsiksi oikeaan tietoon.

plane.png
Tehokkaat ja monipuoliset viestit
Spotilla palvelussa voit itse muokata käytettävät viestit, palvelupyynnöt ja herätteet. Sinä päätät, kenelle tieto mistäkin asiasta kulloinkin ohjataan. Viestintä on Spotilla nopeaa ja tehokasta
thumbs.png
Tehtävät oikein ja ajallaan

Kalustonhallinnan määräaikaiset ennakkohuollot sekä äkilliset palvelupyynnöt ja tehtävät ovat selkeänä tehtävälistana reaaliaikaisesti työnjohdon ja työn suorittajien saatavilla.

Tehokasta kalustonhallintaa kaikissa käyttötapauksissa

Spotilla tuo tehoa kaikkeen kalustonhallintaan - rakennustoiminnassa, terveydenhuollossa, teollisuudessa tai vaikkapa IT-organisaation laitehallinnassa. Koska Spotilla mukautuu Asiakkaan tarpeisiin, se soveltuu kaikkiin käyttötarkoituksiin. Oli kyse sitten tietoverkon kytkimestä, trukista tai terveydenhuollon laitteesta - Spotilla taipuu tarpeesi mukaan.

 

Spotilla tuo käyttöösi tehokkaat ominaisuudet laitteiden elinkaaren hallintaan, sijaintitiedon hallintaan sekä määräaikaisiin tarkastuksiin ja huoltoihin. Myös palvelupyynnöt ja vikailmoitukset onnistuvat mobiilisovelluksella helposti.

 

Spotillan käyttämä 100% huoltovapaa NFC-Teknologia tarkoittaa sitä, että voit luopua erilaisista viivakoodeista ja QR-koodeista, jotka eivät kestä käyttöä tai haastavia olosuhteita. 

Spotilla_kalustonhallitan_tekstitys
OTA YHTEYTTÄ

Spotillan käyttäminen ja käyttöönotto on äärimmäisen helppoa. Lupaamme, että saat järjestelmän käyttöön yhdessä päivässä. Käyttäjät käyttävät Spotillaa joko mobiilisovelluksilla (iOS- ja Android-sovellus) tai selainkäyttöisesti. Kaikki toimenpiteet, kuten laitteen kuittaaminen, kalustovaraukset, huoltotehtävien suorittaminen, viestien lähettäminen, laitetietojen muutokset ja vikailmoitusten tekeminen onnistuvat myös mobiilisovelluksilla. Kalustohävikki pienenee ja kaluston kanssa säätäminen vähenee.

Jokaisesta NFC-lukutapahtumasta kirjautuu palveluun käyttäjä- ja sijaintitieto, joka näytetään karttapohjalle sekä mobiilisovelluksissa että selainkäyttöisessä hallintaportaalissa.

Spotilla - yleiskuva - kalusto

Valmiit mallipohjat antavat rakettilähdön

Meillä on tarjota valmiit mallit eri toimialoille ja eri käyttötapauksia varten. Autamme sinut kädestä pitäen alkuun ja tukemme varmistaa, että onnistut käyttöönotossa. Tarvittaessa autamme sinua tietojen perustamisessa ja laitteiden merkinnässä sekä koulutamme loppukäyttäjäsi.


Voit halutessasi käyttää Spotillaa myös ilman NFC-Tageja tai käyttämällä omia tunnisteita. 

 Spotilla pallot_käyttöönotto

OTA YHTEYTTÄ

Millaista kalustoa ja laitteita Spotillan kanssa hallitaan?

Spotilla on suunniteltu tukemaan kaikenlaisia kaluston, koneiden ja laitteiden hallintaa – laitetyypillä ei ole merkitystä, sillä Spotillan kanssa hallitset mitä tahansa laitteita tai kalustoa. Olkoon ne sitten rakennustyökaluja, ajoneuvoja, konekalustoa, terveydenhuollon, laboratorion tai IT-laitteita. Usko tai älä, mutta kaikilla näillä laitteilla on hallinnan ja johtamisen näkökulmasta hyvin pitkälti täysin samanlaisia tarpeita, hieman eri painotuksilla.

 

Vapaasti muokattava tietorakenteet ja valikot

Muokattavuuden ansiosta Spotilla soveltuu erilaisille toimialoille, yrityksille ja käyttötarkoituksiin. Tiedämme, että jokaisella organisaatiolla on vähän erilaisia tarpeita ja siksi Spotillan rakenteita pystytään muokkaamaan asiakkaan toimesta. Tätä varten ei tarvitse tilata mitään erillistä koodaustyötä vaan voit itse luoda sellaisia rakenteita, joita organisaationne tarvitsee.

 

Kalustohallinta_verenpainemittari

Muokattavat laitehierarkiat ja laitekortit

Spotillassa laite- ja konekorttien tietorakenteita pystytään muokkaamaan juuri teidän tarpeita vastaavaksi. Laitekorttien rakenteet ja sisältö voidaan määrittää laiteryhmittäin tai jopa laitekohtaisesti – sinä päätät. Kaikilla laitteilla ei luonnollisesti ole samoja tietokenttiä käytössä. Myöskään tietokenttien lukumäärä ei ole rajoitettu, eli laitekortilla voi olla yksi tai useampi tietokenttä – sinä päätät kone- ja laitekorttien tietokenttien lukumäärän ja tietorakenteet. Muista myös, että niitä voidaan myös muokata jälkikäteen tarpeen mukaisesti.

Hyödyntämällä Spotillassa olevia valmiita mallipohjia ja rakenteita, ei tarvitse lähteä täysin tyhjästä liikenteeseen, vaan saat nopeasti tehtyä teille sopivat rakenteet, jotka ovat juuri teidän tarpeeseen soveltuvia

Laitekortti_ANDROID

Sijaintitiedot, tarkastukset yms.

Sijainti- ja haltijatiedot

Laitteiden sijaintitiedosta puhuttaessa ensimmäisenä monille tulee mieleen aktiivinen GPS-seuranta. Mutta usein tämä ei ratkaise sijaintiin liittyviä haasteita, koska tarvittava sijaintitieto liittyy esimerkiksi työmaahan (mitä on yksittäisellä työmaalla), haltijatietoon, rakennuksen sisäiseen sijaintiin (kuten huoneeseen tai varastopaikkaan) tai huoltoautoon (mitä yksittäinen auto sisältää). Näitä kaikkia erilaisia sijaintitietoja voidaan hallita ja ylläpitää Spotillan avulla. Kerro meille millaisia sijaintitietoon liittyviä tarpeita teillä on, niin kerromme miten se ratkaistaan Spotillan avulla.

 

Kun tarpeet ovat erilaisia, niin silloin korostuu muokattavuus. Spotillan kaikki sijaintiin liittyvät tietokentät ja muut rakenteet ovat muokattavissa asiakaskohtaisesti, joten siksi Spotilla tarjoaa monipuolisia vaihtoehtoja kaikenlaiseen sijaintiin liittyvien haasteiden ratkaisemiseen. 

 

Hallintaportaalin raportointinäkymät

Selaimessa toimivassa hallinnointiportaalissa voidaan luoda monipuolisia näkymiä ja taulukoita – erilaisia tarpeita varten. Taulukkonäkymät jäsennetään sillä tavalla, jotta saat hallittua juuri teille tärkeitä asioita. Taulukkonäkymässä nähdään vaikka mitä laitteita kenelläkin on hallussaan, kuntoluokat, sarjanumerot, takuuajat tai tehdä rajauksia joko laiteryhmittäin tai maantieteellisesti. Taulukkonäkymät on helppo luoda vain parilla klikkauksella ja tallentaa näkymät vakioraporteiksi, jotka löytää yhdellä klikkauksella.

hallintaporttaali

 Hallintaportaalissa on monipuolinen tehtävienhallinta 

Hallintaportaalissa suoritettavia tehtäviä on helppo seurata ja johtaa. Pystyt tekemään helposti erilaisia hakuja, kuten:

 • Tehtävien statuksen perusteella (avoimet tai valmiit tehtävät)
 • Aikajaksojen tai suoritustietojen mukaisesti
 • Laite- tai laiteryhmäkohtaisesti
 • Yksittäisen käyttäjän tai käyttäjäryhmän mukaisesti
Tarkastukset, huollot yms.

Spotillan kanssa tarkastukset, huollot ja muut määräaikaiset tehtävät eivät ole enää ongelma. Kaikki laitteet ja kohteet, jotka vaativat säännöllisiä huoltoja tai tarkastuksia, on äärimmäisen helppo hallita. Yhdestä näkymästä löytyvät kaikki tarkastukset ja muut tehtävät – sekä mobiilisovelluksessa että selaimessa. Mobiilisovelluksella on helppo kirjata oikean laitteen tehtävä suoritetuksi eikä väärinkirjattuja huoltoja enää tule.  

Sähköpostimuistutukset varmistavat, että tehtävät tulevat suoritetuksi. Näin vastuuhenkilöt saavat sähköpostiinsa muistutukset niistä laitteista tai tehtävistä, joiden määräaika on joko lähestymässä tai jo umpeutunut.

Luonnollisesti kaikki tehtävät löytyvät aikajärjestyksessä sekä mobiilisovelluksesta että selainversiosta.

Huoltojen ja tarkastuksien hallinta

Jokaiselle laitteelle tai huoltokohteelle voidaan määrittää joko kertaluonteisia tai toistuvia tehtäviä. Toistuville tehtäville määritetään hallintaportaalissa toistuvuusjaksot, jolloin tehtävät erääntyvät. Aina kun toistuva tehtävä kuitataan valmiiksi, syntyy automaattisesti uusi tehtävä - määrityn toistuvuuden mukaisesti.

Toistuvat tehtävät on helppo luoda - riittää, että määrität tehtävän ohjeistuksineen vain kertaalleen ja hyödynnät sitä eri paikoissa. Voit luoda kerralla useita tehtäviä liittämällä ne laitekohtaiseen kokoelmaan – näin esimerkiksi jokainen kokoelmaan kuuluvalle laitteelle tai kohteelle syntyy automaattisesti erillinen seurattava tehtävä.Spotilla_mobiili_tehtavat

Vikailmoitukset, valokuvat ja muut tiedostot

Vikailmoitukset aina oikeaan paikkkaan

Jos vikahavaintoja ilmoitetaan paperilapuilla, tekstareilla tai puheluilla, ne jäävät usein korjaamatta, sillä tämä tieto joko unohtuu tai häviää matkan varrella. Kaikki vikahavainnot pitää pystyä tekemään heti ja mahdollisimman yksinkertaisesti – tässä Spotilla on lyömätön! Spotillan kanssa voit unohtaa kaikki häviävät paperilaput tai vaikeakäyttöiset taulukot.

Mobiilisovelluksella kirjataan kaikki vikahavainnot, jolloin huollon ja korjauksien yhteydessä huolto saa aina tietoonsa kaikki vikahavainnot listauksena. Näin toimimalla kaikki pienetkin vikahavainnot dokumentoidaan ja huolletaan kerralla kuntoon. Siksi on tärkeää kirjata kaikki vikahavainnot aina ylös. Vähemmän huoltopäiviä ja korjauskäyntejä tarkoittaa kustannustehokkuutta. Älä reagoi vain silloin, kun kalustot ja laitteet ovat jo epäkunnossa!

 

Vikailmoitukset ja huoltopyynnöt suoraan mobiilisovelluksella - ilman säätämistä

Spotillan kanssa ei tarvitse miettiä minne vikailmoitukset kirjataan tai kenelle siitä pitäisi ilmoittaa. Yksinkertaisimmallaan riittää, että koskettaa puhelimella NFC-Tagia ja tämän jälkeen tekee merkinnän. Näin vikailmoituksien käsittelystä vastaava henkilö saa suoraan sähköpostiin vikakuvauksen, laitetiedot, GPS-sijainnin ja ilmoittajan tiedot. Tämän jälkeen on helppo suorittaa tilannetta vaativat toimenpiteet, kun kaikki oleellinen on tiedossa ja korvaava laite on helppo selvittää.  Spotilla_mobiili_vikailmoitus

Valokuvien, dokumenttien ja ohjeiden hallinta

Jokaisen laitteen dokumentit, kuten käyttöohjeet, kalibrointitodistukset, huolto-ohjeet tai valokuvat voidaan tallentaa suoraan laitteelta löytyväksi. Näin käyttäjä saa heti käyttöönsä oikeat dokumentit – juuri silloin kun niitä tarvitaan!

Ota puhelimella kuvat!

Spotillassa on helppo ottaa puhelimella valokuvia, sillä ne tallentuvat aina suoraan oikeaan paikkaan. Näin kaikki valokuvia tarvitsevat henkilöt saavat ne suoraan Spotillan kautta – juuri silloin kun he sitä tarvitsevat. Kun käyttäjä lukee laitteen NFC-Tagin, hän pääsee suoraan käsiksi laitteelle tallennettuihin tietoihin ja valokuviin.

Näin varmistetaan, että oikeaa tietoa on heti saatavilla siellä, missä sitä tarvitaan.

Spotilla_mobiili_kuvat_ja_tiedostot

Mietitkö hinnoittelua? Katso alla olevasta painikkeesta hinnoittelu ja valitse teille sopiva paketti

 

KATSO HINNOITTELU

 

Vikailmoitukset, huoltopyynnöt, turvallisuushavainnot....

Digitalisoi kaikki ilmoituksien tekeminen ja käsittely

Spotillan kanssa kaikki ilmoitukset tehdään näppärästi myös älypuhelimella:

 •  - Huoltopyynnöt ja vikailmoitukset
 •  - Kalustotilaukset ja noutokeikat
 •  - Turvallisuushavainnot ja tapaturmailmoitukset
 •  - Tarkastukset ja kierrokset

 

Muokattavilla verkkolomakkeilla voidaan luoda mitä tahansa ilmoituslomakkeita: tarkastukset, turvallisuushavainnot, tapaturmailmoitukset, huoltopyynnöt, vikailmoitukset ja niin edelleen. Kaikkien ilmoituksien tekeminen ja käsittely onnistuu myös mobiilisovelluksessa.  

 

Ilmoituksien ja huoltopyyntöjen tekeminen

Verkkolomakkeella kuka tahansa pystyy tekemään ilmoituksia, jos näin haluat. Voit itse valita sijainnit, joissa haluat jakaa verkkolomaketta (intranet, linkki tai muu sijainti).

Ilmoituksien tekemiseen on olemassa muokattava verkkolomake, joten voit itse päättää mitä verkkolomakkeella pyydetään täyttämään. Voit myös luoda useita erilaisia verkkolomakkeita, jolloin niissä pyydetään täyttämään erilaisia tietoja ja tietokenttiä.

 

Käsittely suoraan puhelimessa

Spotillan kanssa kaikki ilmoitukset sekä palvelu- ja huoltopyynnöt on yksinkertaista hallita. Voit itse valita menevätkö huoltopyynnöt suoraan työnsuorittajille vai työnjohdolle, joka luokittelee ne tärkeysjärjestykseen. Kummassakin tapauksessa kaikki huoltopyynnöt löytyvät mobiilisovelluksesta selkeänä työlistauksena – ja aina oikeilla tiedoilla!

 

Liitä valokuvat ja muut tärkeät tiedot

Spotillan verkkolomake on helppo täyttää myös älypuhelimella, jolloin siihen voidaan helposti lisätä valokuvia. Näin dokumentointi tapahtuu näppärästi ja kaikki oleelliset tiedot ovat ilmoituksien mukana. Huoltomieskin tietää mitä odottaa, kun huoltopyyntöjen tiedot kulkevat taskussa ja kaikki tiedot ovat mukana.

Spotilla - palvelupyyntöjen käsittely

Haluatko tietää lisää? Varaa 30 min etäesittely alla olevasta painikkeesta

OTA YHTEYTTÄ