<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=200535291051472&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
bg-06.jpg

Mikä On QR-koodi?

Ja miksi se on hyvä ratkaisu laitemerkintään

HALUATTEKO KÄYTTÄÄ QR-KOODEJA SPOTILLASSA?
Nyt löytyy valikoimastamme myös QR-koodi NFC tagin lisäksi. Yritys voi nyt valita parhaiten soveltuvan vaihtoehdon tunnisteen osalta. QR-Koodi voidaan myös yhdistää NFC-Tagiin, eli voimme tehdä tunnisteen, jossa on sekä NFC-, että QR-koodituki. Jos teillä on jo käytössä QR-koodeja, voitte myös käyttää niitä Spotillassa. 

QR-koodin luku tapahtuu nopeasti ja kyseisen laitteen tiedot ovat kännykän ruudulla hetkessä. Tiedon syöttämisen mahdollisuus väärään paikkaan putoaa myös 0 prosenttiin, kun on tunniste käytössä. Tietoa ei tarvitse erikseen alkaa hakemaan.

MicrosoftTeams-image (3)

MIKÄ ON QR-KOODI?
QR-koodi eli ruutukoodi on kaksiulotteinen kuviokoodi, johon on koodattu informaatiota. Matkapuhelimella QR-koodeja luetaan erillisillä, yleensä ilmaisilla sovelluksilla, jotka voi asentaa matkapuhelimeen joko valmistajan tai käyttöjärjestelmän sovelluskaupan kautta. Meidän tapauksessamme luku tapahtuu Spotilla sovelluksella. Koodin lukemisen jälkeen puhelin toimii koodin sisältämän tiedon mukaan, esimerkiksi avaten tietyn laitekortin.

QR-koodeja voi lukea kameralla varustetulla tietolaitteella, kuten älypuhelimellataulutietokoneellapöytätietokoneellakannettavalla tietokoneella tai erityisellä QR-koodien lukulaitteella. Lukulaitteessa täytyy myös olla asennettuna QR-koodien lukijasovellus tai -ohjelma

MITEN QR-KOODI TOIMII?

Älypuhelimella QR-koodi luetaan käynnistämällä lukusovellus ja kohdistamalla puhelimen kamera QR-koodiin. Sovellus lukee QR-koodin sisältämän informaation ja toimii sen mukaisesti, kuten avaamalla siinä annetun www-osoitteen tai näyttämällä koodin sisältämän tekstin.

Mm. androidilla on helppo lukea QR-koodeja käyttämällä kameraa sekä Googlen Haku näytöltä -toimintoa.

Kamera otetaan käyttöön normaalisti ja kohdennetaan luettavaan QR-koodiin. Painamalla aloitusnäyttöpainiketta (yleensä keskimmäinen painike alareunassa) pitkään, tulee QR-koodin sisältö linkkeineen näkyviin.

QR-koodin virheenkorjauksen ansiosta koodin voi lukea vaikka osa siitä olisikin vahingoittunut. Nurkissa olevien kohdistusneliöiden täytyy kuitenkin säilyä ehjinä. Kirjoitusvaiheessa valittavia virheenkorjaustasoja on neljä, matalasta (7 %) korkeaan (30 %). Mitä korkeampi virheenkorjaustaso on, sitä enemmän koodilla on varaa vahingoittua, mutta samalla koodista tulee tiheämpi.

QR-koodi kehitettiin 90-luvun puolella Japanissa liukuhihnateollisuuden tuotannonseurannan parantamiseksi.

Yhtä lailla, kuin NFC tagin käytössä, säästyvät käyttäjien hermot, kun kännyköiden pienillä näppäimistöillä ei tarvitse tuhertaa pitkiä merkkijonoja ylös. Riittää, kun ottaa kuvan QR-koodista ja laite hoitaa loput käyttäjän puolesta.

Olemme kunnossapidon ja kalustonhallinnan kehittämisen asiantuntijoita

Soita : +358 50 4488312
Tarjouspyyntö